Monday, July 6, 2009

Give and tAKE

SAlAM yer..
Haha.. today's title punyalah pelik. kikiki.. macam commercial gitu! sebenarnya hari niey, mood aku tak bagus sangat lor! start pagi2 lagi sebenarnya.. actually start last week.. hish! apa aku niey.... macam niey sebenarnya,, satu topic niey kalau cakap mesti aku jadi panas! dari last week tak settle. hmm.. aku apply prefect dah lama tau.. dah isi borang.. tiba2.. orang yg handle sudah bertukar tangan. So, tak guna borang tue and on the spot bagi nama jer dekat cikgu yg handle. hmm.. so, aku pown menunggu dengan sabar lah.. bila dengar jer ader interview, aku pown get ready apa yg patut.. tapi.. tiba jer dekat kelas aku.. budak lelaki yang apply saje yang dipanggil... aik???? sangat pelik woo.. even aku dah melenting.. aku stay cool.. aku anggap maybe diorang panggil untuk perempuan punyer turn ,,, next next and next punya maa.. keh keh keh.. tapi... bila tunggu punya tunggu punya tunggu. tak jugak di inform untuk interview. haish! aku dah panas! tambah pulak biler tengok member aku yang lelaki sume kire dah lepas azab. aku jer terkapai-kapai. bukan aku jer. ader 3 orang lagi girls after me.tak settle lagi. sangat berbahaya!!! anyway, aku pergi jumper head prefect.. dier suruh aku bagi nama yang blom lagi di interview. ok,,, even aku bagi tapi aku tetap rasa sangsi.. sebab aku tak yakin dengan gerangan yang memegang jawatan head prefect tue. sebenarnya masa aku jadi senior dulu pown, aku mmg rasa sikit lain pasal dia maa.. hehe,. whatever...

ok,, MEMANG dah dijangkakan something wrong berlaku.... masa last friday, aku mmg dah deal dgn head prefect tue.. aku akan tanya dier pasal apa jadi dengan interview pagi Isnin tadi... TAPI yang membuatkan hati aku hangus terbakar is..... DIA TAK DATANG!!!!! apa jadi dengan aku???? hish!! sangat tidak patot! kalau boleh saman , dah lama aku naik court!!! grrrr.... ok lar,,, ego aku mmg dah cukup tercabar.. Fateen pujuk pown, aku dah tak boleh jadi isotonic.. musti hypo punya!! mana tak nyer,, after assembly,, students yang SUDAH DI INTERVIEW di arahkan stay.. aku pulak???? grrr.. geram2... so, aku find out,.. after school nanti ader meeting. aku nak pergi serbu!! so, aku jumper sendiri dengan Mr. Ganeish.. person yang incharge eNGlish DrAMA cOMPETition for 2009. serentak incharge untuk prefect jugak. credit dekat sini, mr. ganeish already know me.haha..

I told him... no one panggil aku untuk interview.. and Mr. Ganeish said.. No need lar to attend for the interview. Because I already knew you. I know the way you keep up your work.. Ececececece. aku rasa nak jerit pown ader.. tapi bersyukur sangat kepada Allah swt.. sebab Dia jugak ,,, aku dikurniakan rezeki niey... Allah dah memudahkan jalan hidup aku. Alhamdulillah...

2 idealistic:

PrinCeSS hOnEy (<3) kIm BuM said...

dongsaeng nk jd prefect ek??best tau jd prefect ni... ;)
alhamdulillah....unnie suka kalau dongsaeng ade smngt camtu!teruskan k....chaiyouk2!!!!

mimiey said...

thanx sebab sokong dongsaeng..
dongsaeng mmg dah jd prefect dr dulu..
tp..
since dongsaeng sit form 4.
kire macam dah retire and kalau nak jd balik,,, kene attend interview lg sekali..
sistem kat seri ampangan niey lain woo..

 
Blog Template by Delicious Design Studio