Wednesday, July 22, 2009

Minggu Budi Bahasa dan Nilai Murni 2009

Salam sumer. :D

hari niey,, pihak RTM datang kat SMK Seri Ampangan bagi sambutan Minggu Budi Bahasa dan Nilai Murni 2009. Maknanyer, students stay dekat assembly and enjoy some shows. Ader orkestra+nyanyian,sajak, syair, qoir, sketsa.... and aku salah seorang daripada probates,,, kene lar on duty. but,, memandangkan sambutan memakan masa yang lama, pemimpin pelajar diberi kelonggaran untuk duduk but on standby untuk apa-apa task.sambutan niey tamat pada pukul 5 ,,, so,,, awal-awal pagi lagi, Cikgu Faizal dah umumkan siapa yang sepatutnya stay sampai petang untuk ambik hadiah. nama kelas yang sepatutnya stay tue termasuk lar 4 Kenanga. Kelas aku. Cikgu ader cakap, much better kalau semua ahli dalam kelas stay same2.. hmm... tapi.... member aku kate,, cikgu suruh ketua and penolong jer. so,, aku pown dengan langkah panjang,, balik awal lar. haha.. I wanna take my nap at home lar. lagi best. kiki... sebenarnya,,, Uncle Zaibo datang untuk sambutan tue.. untuk 2 jam pertama,, macam aku cakap tadi,, we were enjoying some shows from our own students.

then,, rehat.

then,, baru lar ader LDK(Latihan Dalam Kumpulan) together with Uncle Zaibo.

hmm..

setiap tingkatan dipecahkan. from 1&2 only.. form 3 only.. form 4 only.. form 5 only... and upper&lower 6 only. aku tak tahu form lain buat aper.. tapi,, aku mesti lar join group form 4. task yang diberi oleh Uncle Zaibo is,,, Uncle Zaibo bagi something(phrase/nilai murni) yang related dengan budi bahasa niey. then, setiap kumpulan kene rancang nak buat aper. sketsa ker... tarian ker... nyanyian ker... syair ker... and,, kitorang pown dibahagikan kepada beberapa kumpulan. setiap kumpulan ader 20 orang.. ramai tue.. aku pown dengan sedihnyer,, pergi lar dekat kumpulan yang sepatutnya.(sedih sebab berpisah dengan member)group aku= kumpulan no. 4. huh... setiap muka dalam group tue,,membuatkan aku jadi lemah semangat. haha.. sebab.. aku tahu dah.. yang aku tak dapat nak get along dengan diorang. bukan sebab diorang kelas lain,, but,,,,,, cara aku totally tak sama dengan diorang.sangat menyeksakan aku!!! yeah..(something like that).. aku memang flexible tapi ader sebab kenapa aku tak dapat nak flexible dengan students kat sekolah niey. but,,, aku still accept lagi.. and,, for sure,, takder team work pown. kit0rang kene cipta slogan untuk group. okay, lagi sekali,, idea diorang tak masuk mind aku. and,, Mimiey sudah jadi passive woo.. haha.. tak sangka budak yang talkative boleh terbantut hanya disebabkan bende niey.. hey... pelik.... *I need to change my characteristic maa*..hahahahahahahahahaha... so, at last, aku duduk and,, boleh lar dipanggil sebagai penonton terhormat. tak buat aper2...

aku dimaklumkan,, group aku and others akan bertanding dulu kat padang basket ball(tempat form 4 berkumpul). then, group YANG dapat menarik perhatian Uncle Zaibo akan present dekat atas pentas nanti. means,, tempoh untuk persembahan tue, maybe dari pukul 2 sampai 5 kot.(untuk habiskan semua pemenang dari form 1 - 6 and sekaligus dengan penyampaian hadiah)..

:D


p/s: takde gambar lar. kamera dengan along Awie and for sure,,, aku takde mood nak snap pics lansung...

**Boring**

2 idealistic:

MRS YIJUNG~~~♥ said...

dongsaeng....
unnie mmg minat giler ngan lagu tell me your wish ni...
dongsaeng pun minat korea gak ek??
unnie baru tau... XD

mimiey said...

ehehehe...
dongsaeng layan lar..
kire balance ar between korean and japan.
dua-dua dongsaeng balon..
haha..

 
Blog Template by Delicious Design Studio