Tuesday, May 5, 2009

English Drama Competition (2009)

Salam..
30 April 2009.... bertempat di Dewan Serikandi, SMK Puteri, Seremban... telah berlakunya... jeng..jeng... hehe.. pertandingan drama bahasa Inggeris antara sekolah. Ada 12 sekolah termasuk SMK Seri Ampangan.. Dengan latihan selama sebulan, tak cukup sebenarnya untuk mengatasi keyakinan dan gementar kitorang kat atas stage tuh. Memang kitorang dimaklumkan awal-awal tentang giliran and SMKSA got 4th. We are lucky bcoz dapat banyak masa untuk get-into-character. Macam maner pon, ader jugak detik-detik cemas masa tuh. Ikutkan ada 3 sekolah lagi untuk naik atas stage(acting) tapi SMKSA yang dapat 4th kener panggil awal. Untuk get ready. That time, teacher pown terkezut jugak. Mana tak nyer, sumer actors and actress tak make-up lagi. Yang berparut kene berparut lar... Yang tua, kene make-over.. Yang tolerant, kene upgrade lagi. hahahaha... Lawak pown ader.

Anyway, kitorang buat yang terbaik jugak.... Aku bukanlah budak yang slaloo naik atas stage. So, masa nak masok, memang aku rase ader makhkluk asing duduk dalam dada aku sambil menumbuk-numbuk nak keluar. Ish, susah betul time tuh!! Dah lar aku buat first scene. Memang lar cuak giler... Tapi, aku satisfied sebab aku dapat rasakan cooperation satu drama team. Alhamdulilah, dengan pertolongan Allah swt.. Kitorang dapat buat yang terbaik.. Tanpa cacat cela...

After SMKSA, ada 8 sekolah lagi tau... Punyalah berjanggut nak tunggu. Sambil tunggu habis, kitorang pergi makan, tukar baju. Panas lar pakai costume berlakon tuh! Then, watch sekolah lain punya... They all did a good job. You know, sometimes... they win the crowd(SMTTJ&SDAR).... And sometimes, they win the judges.. who knows...

Dah tiba masanya, kebiasaannya kalau pertandingan macam ni, sekolah-sekolah yang gagal mendapat apa-apa tempat akan diberi sijil penghargaan dahulu.. Only director jer naik lar.. And, SMKSA ingat tak dapat apa-apa.. If I'm not mistaken, 6 sekolah dah dipanggil untuk menerima sijil penghargaan. Our director memang get ready nak naik amik sijil, pon tercengang. Tak percaya yang SMKSA dapat part!! SMKSA dah tak senang duduk.... Tiba pulak nama sekolah untuk consolation... SMKSA ingat dapat consolation BUT NO! jeng..jeng.... Lastly, announced 2nd runner-up... and SMKSA got it!!!! Alhamdulillah..... We got a trophy and a certificate...
I would like to thanx Mr. Ganesh, Mdm. Parda and Mdm Mala.. You have sacrificed a lot for us.. Thank you...

Champion: SMK Puteri
1nd runner-up: SMK KGV
2nd runner-up: SMK Seri Ampangan

Consolation won by:
SDAR(Sekolah Dato' Abdul Razak)
SMAP LABU (Sekolah Menengah Agama Persekutuan Labu)
Here some pics.........



while receiving our certificate and trophy..

actors,actress, props people, technician and teachers......

Time nih, tunggu transport. Lambat giler! Sampai-sampai jer, pintu van tak dapat nak bukak pulak.. adoih....

sekian....

2 idealistic:

Syed Mohd. Aiman said...

wow congrats !!!

anyway nice meeting u... sure no hal .. we can be frens !!

be my follower for my blog... pasal politian tu...

actually relative saya

HeArTbRoKeN.....hAnI said...

emm..sya bhsa kan diri sya sbgai unnie k??xkisah kan??

unnie xjoin pun drama ni..
classmates unnie yg join..
tp diorang kata diorang tak menang pun..
belum ade rezeki kot...

congratulations!!
mmg terer r korang mng cmpttion ni..
congratz sgt2!!

 
Blog Template by Delicious Design Studio