Saturday, November 7, 2009

tak sangka kan yang 'itu' adalah backstabber..?

Salam..

post kedua untuk hari niey.. elok sgt lar tue kan buang mase depan pc lame2..hehe..
tujuan aku post entry niey cuma nak kosongkan hati and fikiran dari memikirkan benda yg tak patut difikirkan.. aku tak sangka perkara yang dah berlalu 2 tahun dulu sbnarnyer tak settle lagi.. aku sedar dr dulu lg, yg sumer niey tak pernah selesai.. sumernyer tergantung macam tue jer.. aku takder kekuatan utk selesaikan sumenyer.. aku tak sangka sesuatu perkara tue berlaku and aku teringat balik aper yang berlaku dekat aku.. aku tak tahu nak cakap macam maner.. segala persoalan ader dalam mind aku.. aper salah aku..? aper aku dah buat..? aku tahu aku banyak kekurangan... setiap yang ada dalam dunia tak pernah sempurna.. aku bersyukur dengan aper yang ader dalam diri aku.. alhamdulillah,, aku masih boleh melihat dunia hingga saat niey.. aku harap aku boleh teruskan perjalanan hidup aku walau berliku maner pown jalan yang aku tempuh nanti. bila aku dengar perkara yg someone bgtahu kat aku tue, perkara yang aku alami 2 tahun lepas mekar balik dalam mind aku.. ntah lar,, kalau dulu.. kenangan pahit aku cuma kene marah dengan along jer.. tapi,, aku sedar yang tue sebenarnya kenangan manis yang membawa pengajaran dalam hidup aku.. tapi perkara yang pernah aku alami niey,, cukup memberi kesan dalam hidup aku.. dan.. perkara tue lar yang jadi kenangan yang paaaaaling pahit dalam seumur hidup aku.. perkara tue buat aku sedih+tension.. aku ingat lagi.. aku menangis almost setengah jam dalam toilet disebabkan perkara tue. aku stop crying pown sebab ader assembly and aku still on duty time tue.. perkara tue jugak penghancur mood utk jamuan akhir tahun kelas aku time tue.. subhanallah.. kalau boleh,, aku tak nak salahkan sesiapa dalam hal niey.. mungkin salah aku sendiri.. mungkin niey balasan kpd kesalahan2 yang pernah aku buat slama aku berkawan dgn org lain.. kesalahan yang mungkin aku tak sedar ttg kewujudannya.. aper yang patut aku buat adalah tabahkan diri utk mengharungi semua niey...

2 idealistic:

◕‿◕mrs minho◕‿◕ said...

psl prshbtn ek?
apa2 pun,unnie nk dongsaeng terus kuat...
luahkan ape je yg dongsaeng rsa,sbb klau dongsaeng trus smpan apa yg dongsaeng rsa,bnd tu akn terus berlegar2 dlm fkiran dongsaeng..
dan unnie tau,dongsaeng akn terus tbah untk hdpi apa je dugaan yg dtg.. ;)

mimiey said...

dongsaeng taknak pown accept prob niey sbg friendship problem,,unnie..
ntah lar..
dongsaeng tak dapat terima org tue smpai skang even dongsaeng dah maapkan dier..
dongsaeng cuma ptuskan yg kitorang dah tak payah ader aper2 lagi jer..
dongsaeng anggap dier cuma kawan sekelas jer.. tak lebih,, tak kurang..
tapi tak sangka pulak,, perkara niey masih lg diletakkan sbg salah satu 'chapter' dlm idop dier..
dongsaeng tak tahu...

 
Blog Template by Delicious Design Studio