Wednesday, September 23, 2009

A story..a long story..

Salam..

blog aku kesunyian since last day puasa.. kesian betul. tuan dier dah cabut balik kg dah... hmm... sorry sgt2 sbb tak wish ari rayer.. aku x sempat nak tulis aper2 pown kat blog niey.. bz sikit.. kene tolong my mama seblom blik kg.. hehe.. (rajin lar konon).. anyway, selamat hari raya kpd sumer yer.. hambek ko, aku wish hari raya ke-4 lagi tue. terrible.. terrible.. hehe.. hmm.. aku rase eloklah aku terus bukak citer utk raya 2009 aku niey.. haa.. spt biasa, pijak jer kg aku, bende yang berupa perkataan serbu dekat aku dah... iaitu.. 'BORING'.. yup! mmg itu lar tradisi klu aku blik kg tau. even hari raya. utk hari rayer pertama... lepas siap sumer, salam-salam parents..gerak pergi umah atok belah ayah pulak. hehe.. that was my first-time wearing selendang tau.. huh.. last minute shopping baru terfikir nak try selendang... hati aku tak rasa langsung yang raya tahun niey tak meriah.. but the truth is,,mmg boring yg teramat. aku sendiri tak percaya yang diri aku niey tak tahu nak buat aper masa hari raya pertama. hey, serius kes niey kan? haha..

aku pown tak sangka jugak yang hari raya pertama aku terselit pulak satu cerita yang aku rasa cukup silly, stupid and macam2 lagi lar. bila fikir, terbakar jer hati aku niey. tangan aku dah nak tukar dah jadi penumbuk.. hehe..kepada readers yang relevan dengan pengalaman aku niey, renung2kan lar....(especially our 'gentlemen')..huh.. gini ceritanya.. after drop umah atok belah ayah aku, ayah aku ajak pulak pegi umah member ayah aku. dekat jer. satu area.. aku pown follow. namer pown berjalan.. aku pown angkat lar kaki nyer.. hehe.. okay, dah sampai. dah masok.. and dah duduk.. anak dier datang ler salam. lelaki tau. ok, kire normal lar kalau salam makcik aku,, mama aku sumer.. tapi tibe2,, dier hulur tangan dekat aku?? hey, what's wrong with your head??? terhantuk kaa?? hehe.. bukan nyer dah besar.. baru form 5. terikat lagi dengan PAI dekat sekolah. takkan tak tahu kot... berderau darah aku tau.. rasa nak sepak terajang kat situ jugak. maner tak nyer, muka aku jugak yang merah padam tau. malu giler ar. (aku rase dier lagi malu sebab kene reject dengan aku..HAHAHAHAHAHA..)
yang membuatkan darah aku berderau sebab aku terkejut berok. sebab time tue aku tengah fikir bende lain. aku teringat conversation aku ngan abang aku dalam email pasal 'aper kite(kaum muslimah) nak buat kalau ader orang lelaki yang dekat luar negara nak shake hand dengan kita'?).. bayangkan lar,, tibe2 jer ader tangan yang cukup asing hinggap depan mata.bukan lalat tau tapi tangan. takkan nak tepis macam lalat?? hahahaha.... bila fikir balik, geli hati aku tau..

itu hari raya pertama,, untuk hari raya kedua and ketiga, aku masih kat kampung.. orang pegi raya tapi aku and family pegi shopping dekat ayer hitam.. keh keh keh.. sebenarnya kitorang belum siap shopping raya tau.. haha.. and,, lepas tue,, boring balik.. start malam tue till esok pagi nyer.. aku termenung.. tgk tv tak masuk langsung... nak dgr mp3, tinggal dlm kereta and kereta ayah aku dah bawak pegi umah atok belah sana.. at last, everything end kat meja makan.. keh keh keh.. terseksa idop aku tau..and,, finally,, dapat balik seremban.. sampai jer terus aku, mama and ayah aku kemas umah. still tak cmplete lagi. malam kemas sikit.. pagi sikit..and now,, dah berseri dah.. cewaahhh....

2 idealistic:

Lord_All said...

ish3... pew la owng tuh...

mimiey said...

tue lar kan..
kasi ajar sama dia..
hehe...

 
Blog Template by Delicious Design Studio