Sunday, September 6, 2009

Ramlee Awang Murshid aka RAM

Salam sumer..

Sempena posting yang ke 100 niey, aku sajer nak bebel sikit pasal RAM. ader ker sesaper yang minat RAM kat sini? hmm.. so far, aku baru bacer dua novel RAM. but, untuk yang first touch tue memang best. minat aku untuk baca novel cinta dah terhapus.cewah.. baca jugak tapi least lar. aku prefer novel thriller macam niey. first novel RAM yang aku baca, Ranggau. seram giler. sebenarnya, nak ikutkan novel first RAM yang aku baca tue sepatutnya Tombirou tapi entah lar. time tue aku tak suka. aku seorang yang tak percaya pada buku-buku yang bercerita tentang hantu or yang ngeri2 niey.. kalau movie, okay.. hehe..susah untuk otak aku 'scan'.. so, aku tinggalkan buku tue. and keep going baca buku from Aisya Sofea and Damya Hanna(my favourite author)..

but, tiba2 member aku pulak bawak novel Ranggau tue. dier suruh aku baca. mula2 aku tolak, but aku teringat orang kata> there is no experience without your first time'<..so aku try jugak. memang liat nak baca tapi bila aku keep reading, for sure RAM memang best. karya dier memang best. cara dier create plot tue, macam betul2 pulak. macam setanding dengan cerita-cerita jenayah. bagus2.. so, untuk novel dier yang kedua, aku tengah baca Hatiku Di Harajuku. cerita pasal orang Jepun. Yakuza.. musti lar aku bacer. bab Japan, aku sapu jer. and, aku dah decide RAM salah satu favourite author aku jugak.
For RAM, buat yang terbaik untuk karya yang baik!
:D

2 idealistic:

Lord_All said...

hahahahaha.....

mimiey said...

herk???
so that I can continue lar..
hahahahahahaha..

 
Blog Template by Delicious Design Studio