Sunday, January 31, 2010

An Unexpected Decision

Salam sumer..
hari niey Ahad kan? tapi aku nak story bende yang dah berlaku kat aku Jumaat lepas. sangat sedih.. hmm.. seperti biasa, setiap kali hari yang ader lesson BI, aku lar salah seorang yang akan kecut perut.. sebab Madam Sharifah NoorHaizam seorang yang sangat strict!! no wonder perut aku jadi kecut kalau attend kelas Madam. so,, aku pown pastikan task soklan literature The Pearl yang Madam bagi, complete. mmg aku pastikan siap sebab aku tak nak kene marah. and aku nak tunjuk attitude aku even BI aku lemah giler. so,, waktu Madam masuk pown tiba.. tak heran ar kalau Madam lembat 10 minutes. pernah jugak sblom niey..Madam seorang yang menepati masa!.. tapi,, aper yang terjadi.. kelas aku dah mula bertukar jadi zoo monyet. lagi lar riuh after monitor 5Kng umumkan yang Madam uruskan something dekat SMK Seri Pagi.. so,, aku pergi panggil Mr Ganesih utk relieve kelas kitorang.. and,, aper yang diumumkan mmg menyedihkan hati aku.. Madam dah pindah Seri Pagi and jadi ketua department BI dekat saner.. aku boleh terima tentang Madam plih tugas tue..tapi why must now?? kenapa waktu kitorang sumer dah selesa dengan sikap Madam? kitorang dah target macam2 khas untuk Madam happy.. kitorang nak tunjuk result BI kitorang dekat Madam. bukan dekat cikgu lain! kenapa?? huh.. segalanya macam terhenti.. aku nak mengangis sangat2.. tapi tak mungkin menangis depan Mr. Ganeish so aku tahan jer..aku masih tak dapat nak terima kenyataan niey.. aku tak tau esok saper yang akan ganti Madam. tapi, yang pasti takder sesaper yang boleh replace Madam.. Madam bagaikan inspirasi untuk 5 Kenanga.. huh.. sketch yang bakal kitorang persembahkan nanti,, mcam dah takder penyeri.. huh..

3 idealistic:

PrincessKawaii said...

sabar la mimiey..
nak wat cam ne kan..
kita tak dapat ubah pape keputusan yang telah dibuat..
tapi mingkin jugak ada hikmah disebalik keputusan yang madam buat tu..
mingkin korang akan dapat cikgu BI yang lebih baik lepas ni..
who knws kan..
pape pon, tak kira spe yang ajar, mimiey kena belajar elok2 okey..

btw sori cz dah lama tak mendarat kat blog mimiey..
sis kinda busy lps bukak sem baru ni..
awal2 semester je dah byk ass yang kena buat...
blog sis pon dah jarang update..
kalo update pon weekends je..
so sorry yah..

◕‿◕cik hani zain◕‿◕ said...

xpe~
smua ni ada hikmahnya..
dongsaeng jgn sedih2 k?
wlaupun cikgu dongsaeng dh pindah skul lain,tp bla dpt result exam,ajk kwn2 dongsaeng jmpa/call cikgu korg,bgtau result korang~
dptkan result yg baik dan tnjuk kat dia~~
msti cikgu dongsaeng suka...
;)

mimiey said...

sis khaty, thanz yer..
yup2..
sy sntiasa mengharapkan yg terbaik berlaku even agak disappointed..
hmm..
sy sndiri pown bz giler..
first month, byk keje kene buat..
hmework + prefect's task banyak..

unnie,,
thanx sgt2 utk sokongn..
hope sgt ader hikmah yg baik disebalik segala yg berlaku..
insyaAllah,
sy and classmate akan dptkan result terbaik utk tnjuk dekat Madam..

:D

 
Blog Template by Delicious Design Studio