Friday, December 11, 2009

I don't know how to say that..

Salam sumer yg membaca..
hmm.. well, mood aku masih tak bertukar drpd first day cuti hari tue sebenarnya.. mundane jer.. kdg2 tue,, risau pulak sebab masih ader topic2 dlm study aku yg aku tak cover lg.. bila fikir,, rasa tension yg teramat sbb aku kalah dgn sifat malas aku yg terlampau.. nak jer aku bg penampar dekat diri aku.. tp aku sedar,, tue keje silly. btw,, bila dah malas.. tmbah pulak boring tak tau nak buat aper dekat umah.. mase cuti niey cuma dihabiskan dekat tv.. computer pown.. abg aku pown nak guner jugak.. aku mmg nocturnal. tp, abg aku lg power... hehe.. jd,, takhta mengguna computer smpai larut malam dh jatuh dekat dier.. aku sudah tidak berkuasa lgi.. huh.. sedih sangat.. huh..
sebenarnya,, aku nak kongsi 1 perasaan sedih kat dalam entry aku kali niey. aku tak tahu perasaan org lain yg senasib dengan aku macam maner.hmm,, aper perasaan korang erk kalau korang sorang jer perempuan dalam siblings korang..? niey aku nak tulis sikit rintihan aku niey.. org kata, anak perempuan sorg jer, best. sebab perhatian lebih.. hmm.. bg aku, sama jer. tak lebih, tak kurang. memandangkan jarak umo aku dengan abang aku jauh, jadi hubungan aku lebih rapat dengan mama.. tapi,, aku tetap rasa sunyi. aku selalu fikir yang aku nak kakak. nak harapkan kawan...? bg aku, diorang mmg terbaik. tp, diorang bukannya sentiasa ader dengan aku. dan aku pulak bukan seorang yang jenis mudah untuk berkongsi apa sahaja cerita dengan kawan2... sebab privacy hanya urusan hati dan aku. aku jugak tak nak susahkan diorang dengan prob aku.
even dengan mama, tak sepenuh masa hubungan kitorang okay. sometimes,, aku mengaku.. ader jugak berlaku salah faham. perkara niey normal. cuma hati menangis.. menangis pulak sorang2.. bila dah gaduh dengan mama, nak cakap kat saper? dekat kakak? maner aku ader kakak. abang aku? aku susah nak bukak mulut dekat dier. adik aku pulak kecik lagi. lelaki pulak tue!.. maner kena dengan aku. aku rasa sunyi sangat. bila tengok abang dengan adik aku enjoy same2.. aku rasa aku macam takder saper2.. no one wants to play with me. aku selalu terbayang.. kalau ader kakak, aku mesti dah cakap bende2 yang kitorang same2 suke. aku rapat dengan cousin aku. but, dier same jer mcam kawan2. tak sepenuh masa bersama aku. banyak lagi bende lain yang dier kene uruskan selain layan aku.
huh.. macam maner pown, aku tahu yang aku tetap kene hadapi bende niey. mustahil untuk aku againts bende niey sumer..

chaiyok, Mimiey!!
:D

pelik jugak macam maner aku boleh terfikir bende niey. mungkin sebab masa yang banyak terluang membuatkan aku fikir bende yang tak patut niey... hehe..

11 idealistic:

✿♥nissa-elhumaira♥✿ said...

oho~~~
i'm also da only one gurl among my siblings... and i'm da eldest...
huhu~~~tp smpi skng still manje wif my parents... smpi adik2 pn jeles...

:P

mimiey said...

hehe..
yeker..
woa..
best tue..
sy pown nak jeles jugak lar!
hehe..
=D
everyone is different..
huh..

◕‿◕mrs minho◕‿◕ said...

dongsaeng..
unnie 3-3 adk beradik prmpuan..
dlu unnie nk sgt ade abg..
coz unnie nye prngai berbeza ngan akk2 unnie...
unnie cm ksar skit,cm laki skit..
so akk2 unnie sumenye cm girly skit..haha...
unnie rsa snyi giler wktu tu..
tp bla mkin lma mkin bsr,
ktorg jd mkin rpt....
bnyk kongsi cerita..
xpe2...
unnie prcya,satu hri nnti,dongsaeng akn jd rpt dgn adik beradik dongsaeng..
unnie pun cmtu dlu...
mmg xrpt lngsung dgn adik beradik unnie..
tp bla usia pun dh smkin bertmbh,ktorg jd smkin rpt..
n unnie percya,satu hari nnti dongsaeng dgn adk beradik dongsaeng pun cmtu jgk... :)

mimiey said...

insyaAllah unnie..
dongsaeng mmg harap macam tue.. tp,
bila fikir balik, makin besar, makin rengang pulak..
hmm..
:~)

PrincessKawaii said...

mimiey kira beruntung sebab at least ada juga siblings.. Sis langsung takde siblings.. anak tunggal..
Sometimes tu memang terasa agak bosan cz takde siblings cz sis pon cm mimiey sometimes tak tau nak share cerita2 sis ngn spe..
sometimes mummy is the one i share all my stories.

tp pape pon mimiey jgn sedih2 okey. aslkan kita bersama family tersayang dah cukup untuk buatkan kita bersyukur kan?tanpa mereka tiada la kita di dunia ni..
aja2 hwaiting ! :)

mimiey said...

hmm..
sis khaty btul..
kdg2 sy fikir,,
idop sy dgn anak tnggal x byk beza..
sy pown slaloo share ngn mama..
aper2 pown,,
sy pasti syg sumer family mmbers sy!
hehe..
thanx sis!
:D

PrincessKawaii said...

kalo mimiey tak keberatan, mimiey leh anggp sis cm ur own sis. lgpon sis takde adik so mimiey sis anggp mcm adik sis..boleh kan sis anggp mimiey cam adik sis. menumpang ksh jap.. he he he..if mimiey ada prob sis sudi je mendengar. :)

mimiey said...

waa..
thanx sgt sis Khaty.
sy tak kesah..
hmm..
makne nyer skang,
sy dah ader kakak lar?
hehe..
best2..
<=D

PrincessKawaii said...

he he he... yup..
so means sis pon dah ada adik skunk ni :)

Nichkhun said...

mimi,nick ade 3 orng adik perempuan..dn sorng adik lelaki yg umurnya 2tahun...nick kalau ade masalh cuma pendm dalam aty je..nak juga ada kak atau abng..tp nick anak sulung lg bert tanggungjawab..tp nick nasib baik sebb ada adik pompuan umur 11tahun bole r fhm apa yg nick slalu cter kat dye..tp x selalu...ada kala nick nak sngt ade kakak dan abng..

mimiey said...

hmm..
anak sulung yer..
mmg berat..
mcm sy..
ank second tp tanggungjawab same jer sbb abg x slaloo ader kat umah(study),,
so sy lar 'head'..
hehe..
aper2 pown,
sy same dgn Nick,,
pendam jer..
<:(

 
Blog Template by Delicious Design Studio