Wednesday, August 4, 2010

Kem Generasi Unggul di SMKSA (30 Julai-1 Ogos 2010)

Salam sume..
aku kembali dengan wajah baru! cewwwaahh.. actually, still takder mood nak blogging.. tapi, since layout aku terpaksa ditukar atas sebab2 teknikal, so aku pown tukar.. hehe.. simple jer.. dah aku pown simple org nyer.. this is me! hehe.. ok, last weekend, aku join satu kem kat sk. tido kat surau. at first, agak bengang and konpius, kenapa sk buat kem niey time 2 MINGGU lagi aku nak TRIAL SPM?? hehhe.. tapi, biler interview cikgu2, aku dan kawan2 dr group elit sk dinasihatkan utk pegi.. cikgu kate, rugi kalau tak pegi. abang aku pown cakap mybe kem niey bleh motivate kite..


ok, go!!


~ Day 1


ok, first day, light activity jer.. smpai2 jer, jumpe akk faci dr UM. aku antara student yang paling awal.. (ingatkan aku sampai lambat).. salam and kenal2 ngn akk tue.. suker tengok muka org yang berseri niey. hehe.. manis2 semuanya.. hehe.. borak2 ngan sorg akk niey.. name dier kak Fazilah.. malam tue, briefing and solat jemaah.. sesi kenal2 ngn abg and kakak faci.. lantik penghulu and penghuluwati.. then tidur..



-aku dan syahirah AR.. nak dinner.. hehe..



-owh yer.. niey amanah! jgn pecahkan until final day!-

~ Day 2




-Kak Fazilah.. Faci group 7.. You are the best,sis!!-


Hurm.. pagi2 lagi aku dah lewat! luckily tak kene denda.. huh.. teringat kat Abah Meor.. klu laa aku lmbat, dh lame kene lari satu padang! hoho.. tp, akk faci sangat penyayang! hehe.. riadah, main bola jaring.. haha.. nice2.. group aku kalah! takper, redha.. hehe.. then, breakfast.. kene tukar baju kurung sebab dlm LDK semua org kene pkai formal.. sepjg hari tue, ader 4 LDK. mule2 kene cipta nama group.. n group aku : PRODIGY : haha.. hmm..activity niey mmg byk menyedarkan aku.. especially, time sesi time management. kitorg kene buat pie chart and bentangkan tentang apa yang kitorg buat dlm sehari.. ape yg paling byk.. hmm. then, akk Fazilah.. selaku faci group aku, bg nasihat.. psal masa yang kitorg byk bazirkan.. hmm.. bgus3.

then, masuk dewan balik.. tugasan lain, kene berlakon pulak.. ohohoho.. sgt tidak suke! and, group aku tak menjadi langsung! sorry kak Fazilah! kitorg gagal menyampaikan mesej budaya couple di sekolah.. hehe.. (kenapa mesti tajuk ini haa???) hhehehe.. last one, kene buat tower pkai straw satu bungkus! waa.. mase habiskan utk base jer.. the result: bahagian atas senget... almost nak collapse! luckily, tak pown even Abg SI cuba nak jauhkan sebanyak 3 kali.. alhamdulillah, tower kami teguh! haha.. bgus, guys and gurlz!




- ketika 'membina' tower..keke-

owh yer. ader satu LDK yang aku suker.. setiap kumpulan kene anta 2 pemimpin. aku salah seorg darinya.. kitorg diberi gambaran, skang tgh election utk jadi PM utk negara Palestin.. kitorg kene plih: nak tempang ker, bisu ker, buta ker and pekak ker?? and aku plih pekak.. wahahaha.. walaupun aku tak suka debate, tapi aku suka bercakap, so I did my best! terasa mcm dlm parlimen plak. keke..




- dr kiri pemimpin tembang, bisu, pekak dan buta.. keke.. (me: in the red kurung)



-member ku ingin melindungi rakyat palestin walaupun buta!!-


petang tue, explorace! suke sgt! sebab agak lasak.. hehe.. tp hint susah sgt.. huhu.. bile dh settle hint tue, mule2 kene nyanyi Asma-Ul-Husna depan abg Wan.. alhamdulillah satu kumpulan dapat nyanyikan dengan lancar.. soklan seterusnya, bertambah blur and buat kitorg pusing2 and menjerit2.. ekke.. how amusing! kene jalan secara bulatan.. kene jalan smbil lompat katak.. haha!! kene cari ulat (benang sebenarnyer..).. kene bace Surah Adh Dhuha depan abg Najah pulak.. alhamdulillah, aku dan yang lain hafal.. =D hmm.. aper2 pown, group aku tak menang.. takper2.. yg penting seronok.. kan? then, rehat2 kat perhimpunan.. main teka-teki.. UM VS SMKSA.. haha.. seri!!


=D

malam tue plak, night walk.. waa... pelik sebab night walk kt sk sendiri agk melucukan.. tp, kitorg kene tutup mate! and aku agk takut.. wohoho.. sangat gelap! dan aper yang membuatkan aku terusik, bile akk tue ckp, NIEY BARU GELAP DI DUNIA, BELUM LAGI DI AKHIRAT! masyaAllah.. aku bersyukur dengan apa yang dianugerah kepada aku.. alhamdulillah.. lepas dh jatuh longkang, langgar tiang.. akk faci bawak aku and yang laen2 duduk. dier motivate... waa.. rase nak nangis jer!! uhuhu.. sangat memberi kesan kepada aku!






-night walk-


after end, ingatkan bleh tido awal.. tapi ader satu perkara yang tidak diingini berlaku.. aku dan pelajar pempuan yang laen kene selawat and bace surah Al-Mulk.. then, baru tido.. alhamdulillah, kami tidur dengan tenang..


~Day 3




-seblom cramah kene gotong-royong.. menyambil jap! ngan kak Akma..-


ader ceramah.. waa.. sangat2 sedih biler tengok pic bayi yang HANCUR!! PUCAT! MATA TERKELUAR..!! kesian nyer. aku berdoa agar diri ku sentiasa terpelihara dari perbuatan terkutuk niey.. amin~~ then, Uztaz Iftah sedarkan kitorg tentang ibu bapa.. owh.. aku menangis jugak akhirnya! sangat2 sedih and.. aku menangis tersangat2 bila tiba kat Farah. uhuhu.. nak jumpa mak ngan abah time tue jugak! rindu woo..




-waktu ceramah bersama Uztaz Iftah-

then, pagi tue luangkan masa dengan faci .. isi borang analisa.. tentang kem niey.. VERY NICE!! borak2 ngan Kak Fazilah.. sesi bergambar.. hurm.. I wanted to take a picture with someone. tapi semua busy. what can I do? hehe.. hmm..





-group 7-



-barisan facilitators dr UM-

3 hari niey pown, dah cukup utk aku memupUk rasa syg utk Kak Fazilah.. aku harap aku and group dapat jumpa Kak Fazilah lepas. Mungkin jugak, dekat UM, insyaAllah..

Lastly, penyampaian hadiah.. group aku dapat anugerah Kebersihan.. a bit funny.. tertanya2, bersih kah kami?? muahahaha.. whatever! and

congratz to:
Best Male Student : Muhd Qawiem bin Azhari


Best Female Student: Nur Athirah bt Suliman


Pelajar Harapan SK: Yasier bin Mahayudi


Miss you always, Facilitators!!!!
=D

bye~~


LUV U GUYS!!!

2 idealistic:

AsH said...

like it.. love it.. want it... need it... hahahahha

mimiey said...

hahahahaha.. desperate!!

 
Blog Template by Delicious Design Studio